Det utvikles stadig nye verktøy for bruk av IFC.
I dag kom jeg over denne siden for Open IFC Tools:
Furtingen er over og frøkna har nå fått ny eier.
Planen for ham er å bringe henne tilbake til nordnorge. Alle signaler tilsier at hun kommer til å bli godt tatt vare på, og at hun kan leve mange år til i fremtiden. Det varmer mitt hjerte.
God tur nordover!
Se hele galleriet her:
http://www.markusplassen.no/?p=646
Med en slapp sommer og en lang høst foran meg, er det godt å ha en plan for teknofikling fremover.
Første fikleprosjekte er Raspberry PI 2 B, med oppsett av linux operativsystem og tilhørende kameramodul for livestreaming av bilder (overvåkning av garasjen, kanskje fakke sykkeltyv…..).
Noen av delene er allerede ankommet.
Aktuelle lenker:
Team_T fikk før jul prosjekteringskontrakten for den nye terminalen på Gardermoen. Kontrakten har en ramme på 700 millioner kroner.
Les mer her: Byggeindustrien
BIM i byggebransjen – et kåseri av Nordlenningen
Gjennom de siste årene har store deler av prosjekteringsteamet i mine prosjekter vært gjennom en overgang fra DAK til BIM på svært kort tid. En forvandling som i stor grad har funnet sted de siste 3-4 årene, og fortsatt pågår.
Selv om det finnes noen likhetstrekk med overgang fra blyant og tusjpenner til digitaliseringsbord og DAK på 70-80 tallet, er det noen fundamentale forskjeller som ofte blir oversett eller undervurdert. Forenklet kan man si at overgangen til DAK var en digitalisering av tusjpennen. Man slapp å benytte skalpell, og i verste fall ATA skurepulver [1], på tegningsfolien når endringer skulle gjennomføres. En overgang som hjalp bransjen til å effektivisere hurtige endringer i tegninger og enklere å kopiering av standard løsninger mellom prosjekter. Bakenforliggende tankemåte og bransjens standard for å gjennomføre prosjekter kunne i stor grad videreføres uendret.
[avatar user=»markussen» size=»medium» align=»center» /]
Den store feilen fremtidsforskere og åpen BIM-freaker gjør, er å trekke erfaringer fra bruk av BIM i prosjekteringsprosesser inn i nye prosjekteringsprosesser basert på åpen BIM.
En slik analogi holder ikke vann, skriver Nordlenningen.
Artikkel om flyplassprosjekter (også mitt lille prosjekt T2, på Gardermoen).
http://www.dagbladet.no/2013/01/17/tema/reise/inne_og_ute/flyplasser/arkitektur/25270098/
Her en illustrasjon fra nye Nesna Lufthavn.
In my opinion, I demand the freedom and right to choose whatever BIM software that works best for my work. Tekla, Revit, MicroStation, I really don’t care, as long as it make me competitive at the same time as it makes me able to deliver high quality BIM models.
How to achieve that?
Based on my article at LinkedIn. Fortsett å lese «Do we need interoperability based on open BIM IFC?»
OK, da prøver jeg igjen.
Ved forrige «forsøk» gikk det ikke lange tiden før uvedkommede så sitt snitt til å «hente» sykkelen fra garasjen på høylys dag, med folk hjemme. En Scott terrengsykkel.
Så, jeg gjør et nytt forsøk, og denne gangen satser jeg på en Gavia Comp SL 650B, fra Bikeshop.no. Gleder meg til den ankommer, og ser frem til å brenne noe overflødig fett i månedene fremover.
Sykkelen vil jeg nå bolte til veggen når den ikke er i bruk, så får vi håpe jeg kan beholde den lengre enn sist…. 🙂
Jeg har tatt sjansen på å gå ut høyt denne gangen, og satser på å komme noen kilo ned i vekt. Jeg har derfor laget en avstemming slik at dere kan tippe vekta på «grisen» etter noen måneder med trim.
Klikke «Fortsett å lese» under her så kommer dere til en avstemming med noen vektalternativer.
På sikt tenker jeg legge ut litt statistikk på hvor mye og hvor jeg sykler, samt resultater fra prosjektet.